topblog Ivoire blogs

04/12/2014

Schilderij (Portret van een Man, 18-19 eeuw)

 

 

 

In de beeldende kunst portret - het is een apart genre, waarvan het doel is om de visuele kenmerken van het model weer te geven. "Het portret is afgebeeld uiterlijk (en door Hem, en innerlijke vrede) beton, echt, bestond in het verleden of bestaande in deze man." Portret - een herhaling van de plastische vormen, lijnen en kleuren van een levend persoon, en ook met zijn ideologische en artistieke interpretatie.

Portretkunst heeft een verscheidenheid aan functies. Velen van hen zijn geassocieerd met magie: als beeld van de persoon is de plaatsvervanger van de persoon. In het Romeinse Rijk, de portretten van de keizer waren verplichte attribuut van de gerechtelijke procedures, met vermelding van de aanwezigheid van de feitelijke heerser van de vergadering. De huizen werden gehouden dodenmaskers genomen van hun voorouders, en deze portret sculpturen bieden patronage oud. Bij de begrafenis van een lid van het geslacht, deze maskers gedragen in een rouwstoet, met vermelding van overleden familieleden en voorouders. Andere samenlevingen worden ook gebruikt als een gedenkteken portret betekent: Egyptische portret sculpturen, goud Myceense funeraire maskers, werden Fayum portretten gebruikt bij begrafenissen. De gelijkenis is hier vereist in de magic-sacrale doeleinden - die in het hiernamaals als de relatie van het lichaam en de ziel heeft de happening van verwarring en miskenning vertrokken. In Japan maken sculpturale portretten van overleden monniken, en de schedel, gepleisterd zodat een persoon opnieuw te spelen in Oceanië zijn ook gedenktekens. Wijdverbreide traditie van de bruiloft portretten of portretten van de pasgetrouwden als bestendigen het mysterie van wat er is gebeurd.

 

Portret van Francois I, koning van Frankrijk :: Jean Clouet

kk1.jpg

Francois I, koning van Frankrijk

kk2.jpg

 

Portret van Charles V. Oak. 1532. Art Gallery. Berlijn

kk3.jpg

"Enorme mogelijkheden van portretkunst is al lang begrepen en gevoeld door de mensheid. Immers, het portret van de vermiste of overleden persoon te vervangen, dus als zijn dubbelganger - een functie die vaak wordt gebruikt in de literatuur als motief revival canvas. Deze functie maakt het portret van een belangrijk, niet alleen in het openbaar, maar in zijn eigen of familie als. Betekenisvol in het maatschappelijk perspectief en de aanwezigheid van herhalingen en kopieën van beelden van dezelfde persoon in verschillende verwante families.

 

Portret van Louis XVI :: Antoine-Fransois Callet

kk4.jpg

 

 

John Singleton Copley (1737-1815) Woodbury Langdon

kk5.jpg

Predpochitelnye formaten portret in ezelschilderkunst veranderd in de tijd. In de vroege periode van de ontwikkeling van het portret (bijvoorbeeld West-Europese middeleeuwse portret, of Rusland van de XVI eeuw) wordt vertegenwoordigd door slechts een hoofd, of oplechnoe afbeelding waarin het gezicht is nog steeds het belangrijkste. Dan, als de ontwikkeling van het genre, de wens dat de toon persoonlijkheid bijzonder leidt tot en waaruit het sociale kenmerken met attributen, leidt tot het feit dat er seculaire halve lengte portret, portretten, en dan volledig in groei. Interpretatie van het pak en de omringende ruimte-model krijgt meer aandacht. Later samenstelling portret meer verrijkte echte huiselijk interieur en attributen

Boris Vladimirovitsj Sheremetiev's portret :: Argunov, Ivan Petrovitsj

kk6.jpg

 

Portret van Peter I :: Adolsky Ivan

kk7.jpg

Zoals de onderzoekers rekening mee, de meeste van de bestaande portretten "werden niet gemaakt voor hun museum of tentoonstelling van het bestaan. Een relatief klein aantal portretten, meestal ceremoniële of decoratieve - Bestellingen voor de openbare ruimte (instellingen, paleizen van de heersers), waar ze beweren verheerlijken uiteindelijk ideologische invloed werd berekend op basis van een groot aantal toeschouwers ". Met de ontwikkeling van het gezinsleven en het belang voor de menselijke persoon, portret functies weer dichter bij onze moderne ideeën, "en het feit dat het vaakst de volgorde van het portret, en zijn toekomstige leven waren familie, intieme aangelegenheid. Portretschilderen werd een deel van het interieur, "artistieke leven" "

Portret Van Gian Giorgio Trissino :: Vincenzo di Biagio Catena

kk8.jpg

 

Portret van Omer Talon :: Philippe de Champaigne

kk9.jpg

 

Baron Graham :: John Singleton Copley

kk10.jpg

 

Henry Laurens :: John Singleton Copley

kk11.jpg

 

Nathaniel Sparhawk :: John Singleton Copley

kk12.jpg

 

Portret van de Rechter Martin Howard :: John Singleton Copley

kk13.jpg

 

Portret van Johan de la Faille :: Johannes Verkolje

kk14.jpg

 

Maximiliaan Emanuel, keurvorst van Beieren :: Joseph Vivien

kk15.jpg

 

 

 

Portret van Christoph Fugger. Ok. 1541. Alte Pinakothek. München

kk16.jpg

Les commentaires sont fermés.