topblog Ivoire blogs

06/12/2014

Modeste Carlier (Stilleven)

 

Modeste Carlier

Belgische kunstenaar. Geboren in Wasmuel in België in 1820 -umer in Brussel in 1878, 58 jaar oud. Hij was laureaat Prix de Rome belge in 1850.

 

 

e2.jpg

 

e3.jpg

 

e4.jpg

 

e5.jpg

 

e6.jpg

05/12/2014

Beryl Cook naïeve kunst

 

yy1.jpg

Beryl Cook

(Britse, 10 september 1926 - 28 mei 2008). De Engels origineel kunstenaar zonder speciaal onderwijs, autodidact. Ze werd geboren in Epsom, Verenigd Koninkrijk. Na school, in 1943, verhuisde naar Londen. In 1946 trouwde ze, had een baby en verhuisde met zijn familie naar Zuid-Rhodesië. Op een dag, het verwijderen van aquarellen behoren tot haar zoon, probeerde ze te tekenen. In 1963 keerde het gezin terug naar Engeland, waar de kunstenaar serieus begon te schrijven. Vrienden haar overgehaald om te proberen om de schilderijen te verkopen en, tot verbazing van schilderijen van de kunstenaar waren snel uitverkocht. Met een fotografisch geheugen, trok zij zich inspireren door buitenlandse reizen naar landen als Argentinië, Cuba, Spanje, Frankrijk en anderen. Omdat het van nature verlegen, schreef ze de scène, getuige of misschien zelfs een partij die zichzelf zag. Mededelingen komische scènes uit het leven van de burgers, en gebruikt als een motief voor hun werk ... Volgens kunstcriticus van de Londense krant "Evening Standard", "Beryl Cook in vele opzichten - het is het meest opmerkelijke wat er gebeurde in de Britse schilderen voor vele jaren: het heeft de openhartigheid dat schilderij, lijkt het bijna verloren in het proces van modernisering. "Een tijdschrift "Art Antique End Monitor" schrijft: "Onder de autodidactische kunstenaars Beryl Cook UK is bijna de enige, wiens werken zijn doordrongen met een fantastisch gevoel voor humor, dat is duidelijk voor ons allemaal, en een charmante faux pas die het echt ingezet met humor Misschien, vanaf het moment van Rowlandson. we hebben niet zo nors en tegelijkertijd zo subtiel humor, zoals in de werken van Beryl Cook gezien. "De afgelopen jaren heeft de kunstenaar woonde en werkte in Plymouth. Haar werken worden tentoongesteld in het Plymouth Art Gallery, Art Gallery of Durham, Bristol City Museum and Art Gallery.

galerij

 

yy3.jpg

 

yy5.jpg

 

 

 

 

 

yy6.jpg

 

yy9.jpg

yy10.jpg

 

yy12.jpg

Brusilov Stanislav.Osen. (Painting)

Geboren 6 januari 1976 in Moskou.

Van 1987 tot 1994 was hij studeerde aan de Moskouse Academische kunst Lyceum op MGAHI. Surikov. Hij studeerde af aan de middelbare school met onderscheiding.
Door S. Brusilov zijn Samara Art Museum, Museum van de Moskouse Unie van Kunstenaars, een verzameling van de bank «Citybank» Moskou en Londen, Bank «Bank van Hawaï», Academie van Medische Wetenschappen, Academie van Sechenov Patriarchaat van Moskou, in de collectie van "Surgutneftegas" Moscow City Doema, in musea, galeries en particuliere collecties in Rusland en meer dan twintig landen over de hele wereld.

In een actieve kunstenaar voor meer dan 80 Russische en buitenlandse tentoonstellingen, waarvan 30 persoonlijk.

xx1.jpgxx2.jpgxx3.jpg